ssdd
 
SystemGEO: решение задач в области геоинформатики, геодезии и кадастра



Енергоефективність: як держава допомагає населенню?

12 липня 2016 року відбулася дискусія на тему: “Енергоефективність: як держава допомагає населенню?“, на якій було презентовано результати дослідження «Ефективність державної підтримки реалізації енергоефективних заходів ОСББ/ЖБК», яке було проведено Держенергоефективності спільно зі Світовим банком і Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

За результатами даного національного дослідження, 98% опитаних українців, об’єднаних в ОСББ, визнали свій досвід участі в Урядовій програмі з енергоефективності позитивним, з них – 73-75% – одночасно використали місцеві програми співфінансування енергоефективних заходів для населення. 95% людей готові ще раз скористатися цією державною допомогою.

Серйозні зміни після реалізації енергоефективних заходів відчули усі опитані – 100% людей, об’єднаних в ОСББ. Вони досягли економії і стали менше платити – як мінімум удвічі – за комунальні послуги, більше того –  відчули ще й підвищення комфорту власного житла.

 

 

Андрій Цибулько, Голова Асоціації енергоаудиторів, в своєму докладі на тему “Комплексна термомодернізація будівель” навів аргументи щодо необхідності комплексного підходу при впровадженні проектів з енергоефективності в будівлях. За результатами останніх проведених енергоаудитів,  озвучив цифри щодо суттєвого зменшення строку окупності проектів при нових тарифах на тепло та наявності механізму державної і місцевої компенсації кредитів.

 

 

 

Представники ОСББ (Роман Бондарук, Голова правління Ради Голів ОСББ м. Луцька, Юлія Самойлова, Голова правління ОСББ “Альма-центр” (м. Харків), Олександра Слободян, Голова правління ОСББ “Берегиня” (м. Львів)) поділилися із аудиторією прикладами впровадження енергоефективних проектів та їх результатами щодо зменшення споживання енергоресурсів.

За матеріалами прес-служби Держенергоефективності